donderdag 27 maart 2008

Het NRC Handelsblad op de iLiad eReader

Het NRC Handelsblad is vanaf begin deze maand als eerste Nederlandse krant voortaan ook dagelijks op elektronisch papier. Als ePaper is de volledige krant, inclusief alle katernen en bijlagen, nu op elke locatie (in binnen- en buitenland) en op elk tijdstip beschikbaar voor abonnees die in het bezit zijn van een iLiad eReader.

Voor deze introductie heeft NRC Handelsblad gekozen voor de iLiad eReader van het Nederlandse bedrijf iRex Technologies. Dit handzame apparaat maakt gebruik van de allernieuwste e-ink display-technologie. Zowel digitale boeken, kranten als andere documenten kunnen worden gelezen alsof die op papier gedrukt staan. Reflecties of ongewenst invallend licht hebben nauwelijks invloed op het leesgemak. En zelfs het maken van aantekeningen is mogelijk.
Met een ePaper abonnement op NRC Handelsblad, heeft de lezer de krant nog voor de papieren versie binnen. De krant is op doordeweekse dagen al beschikbaar vanaf 15.00 uur en op zaterdag zelfs al vanaf 7.00 uur. Het downloaden van één editie duurt met de iLiad eReader via WiFi ongeveer 20 seconden. Daarna is de krant direct te lezen vanaf de reader, ook zonder dat er een internetverbinding beschikbaar is.
De iLiad en ePaper zijn verkrijgbaar in de webwinkel van NRC Handelsblad. Voor alle reguliere abonnees van NRC Handelsblad bedraagt de prijs voor het apparaat € 499,-. Het ePaper abonnement is dan gratis. Wie nog geen aboonement heeft kan de iLiad aanschaffen in combinatie met een ePaper jaarabonnement op NRC Handelsblad. Dit kost kost € 699,-.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten