dinsdag 20 mei 2008

NEC heeft een hartvormig LCD scherm


Overgenomen van tweakers.net / Hielko van der Hoorn

NEC heeft maandag, tijdens de Society for Information Display in Los Angeles, aangekondigd succesvol een productietechniek te hebben ontwikkeld voor lcd-schermen met een complexe vorm. Het prototype is hartvormig.
Het prototype is 4,0 centimeter breed, 3,6 centimeter hoog en heeft een pixelpitch van 174 micrometer (58 pixels per centimeter). De alternatieve vorm is mogelijk gemaakt door de bedrading slimmer te positioneren en het drivercircuit aan de rand van het scherm te plaatsen. NEC is niet de eerste fabrikant met alternatief gevormde lcd-schermen, maar wel de eerste die een dergelijk complexe vorm weet te fabriceren.
NEC verwacht dat de alternatief gevormde lcd's hun weg zullen vinden richting embedded applicaties en ‘non-traditionele lcd-applicaties’. Naast hartvormige lcd’s claimt het bedrijf met dezelfde techniek ook lcd’s te kunnen bouwen met de vorm van een waterdruppel, boot, auto of hand. Wanneer de eerste producten die gebruikmaken van de techniek in de winkels zullen verschijnen is nog onbekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten