maandag 21 juli 2008

Bewegingsimulator.

Overgenomen van www.Gadgetgarden.nl

Door de jaren heen hebben we veel racesimulators voorbij zien komen. Ook worden racetitels op de populaire consoles grafisch steeds mooier en in combinatie met de vibrerende controllers een stuk realistischer. Toch mis er tijdens het spelen nét dat kleine beetje rush. Met de Force Dynamic 301 simulator is dat voorgoed verleden tijd.



Dit is geen gewone racesimulator, maar eentje die de bestuurder ook daadwerkelijk door de bochten gooit en het gevoel van accelereren en remmen nabootst door het hellende mechanisme. Bij acceleratie kantelt het apparaat de coureur naar achteren, net als dat hij in de werkelijkheid achter in zijn stoel zal worden gedrukt bij het flink indrukken van het gaspedaal. En bij het afremmen wordt de bestuurder juist naar voren gekanteld. Ook het insturen met de 301 schijnt een hele ervaring te zijn. Bij het nemen van bijvoorbeeld een rechterbocht wordt de linkervoorkant van het apparaat lichtjes omhoog getild om het gevoel te creëren dat je echt een bocht ingaat.

De Force Dynamic 301 wordt compleet geleverd met diverse racesimulators en zelfs een vliegsimulator. Verder draait het apparaat op open software, zodat het gemakkelijk te updaten is. Aan de 301 hangt alleen wel een prijskaartje van ca € 10.000,= ($ 15.000)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten