vrijdag 13 februari 2009

3D in de bioscoop.


Odeon, Europa's grootste Bioscoopketen, gaat in 75 van zijn 100 bioscopen in Engeland 3D projectoren installeren. Na een langdurige test in Hatfield is gekozen voor de NEC's NC1600 projector.
NEC's NC1600C is an integrated DLP cinema projector which houses both the lamp power supply and projector head in the same unit. Boasting 17,000 Lumens of brightness and 2K (2048 x1080) resolution, the new projector is designed for ease of use.
Geen technisch wonder, want je hebt nog steeds een brilletje nodig om de films in 3D te bekijken.
Drievliet gaat hier in Nederland met een 5-dimensionaal filmtheater nieuw publiek naar het familiepretpark in Rijswijk lokken. Je kijkt straks niet alleen naar het doek, maar je beweegt ook mee en krijgt te maken met elementen als geur en wind. Drievliet trekt een miljoen euro uit voor de nieuwe attractie, die volgens hen uniek is in Nederland.
Drievliet opent 10 april zijn deuren en ontvangt jaarlijks 350.000 bezoekers.

1 opmerking:

  1. Die 3d films die dit jaar uitkomen zijn echt wel cool. Ik heb Bolt inmiddels gezien en ben erg benieuwd naar Monsters vs Aliens en Avatar, later dit jaar.

    Op 3d-bioscoop.nl staat een overzicht met 3d bioscopen in Nederland en op 3d-films.nl een overzicht met 3d films die dit jaar uitkomen.

    BeantwoordenVerwijderen