vrijdag 27 februari 2009

TV / internet mix.Bron; www.fan.tv
Philips gaat een groot aantal van zijn nieuwe televisies voorzien van een internetverbinding. Hiervoor worden speciale - voor de tv geschikte - websites opgezet.
Via Philips Net TV kun je met de afstandsbediening browsen op internet. Met een aangepaste Opera-browser kunnen normale webpagina's worden bekeken, maar deze lenen zich lang niet altijd voor weergave op een televisie. Daarom biedt Philips speciaal voor Net TV een portal aan met websites die hiervoor geschikt zijn gemaakt. Hiermee werkt het samen met onder andere de NS, het AD, De Financiƫle Telegraaf, de Rabobank, eBay, YouTube, Meteo Consult, TomTom, MyAlbum, Netlog en Radio 538. Om Net TV te gebruikten moet de televisie met een speciale chip worden uitgerust. Philips gaat deze chip inbouwen op de nieuwe modellen in de 8000- en 9000-serie en de Cinema 21:9. Deze televisies krijgen ook een ethernet-aansluiting. De 9000-serie en de Cinema 21:9 kunnen ook via WiFi verbinding maken met het een draadloos netwerk en internet.

1 opmerking:

  1. Panasonic toonde deze week in Amsterdam dertien nieuwe LCD tv's, van 19 tot 37 inch. Het bedrijf zet vooral in op de minder groter formaten, terwijl plasma wordt aangehouden voor het hogere segment. De duurste modellen vallen onder de noemer V10 en zijn uitgerust met internet tv, Viera Cast. Gebruikers kunnen dan YouTube en Eurosport kijken.De V10 ondersteunt ook Viera Link en DLNA. ARD's Tageschau wordt toegevoegd aan de zenders van Viera Cast, de IPTV dienst van Panasonic. Kijkers met Panasonic tv's konden al enkele internetzenders ontvangen, maar het Duitse journaal maakt voortaan speciale edities voor de toestellen van Panasonic. Dat werd gisteren bekend gemaakt op een Panasonic Convention in Amsterdam. Nederlandse content is nog niet beschikbaar.

    BeantwoordenVerwijderen