zondag 12 juli 2009

Grootste digitale 3D bioscoop van de Benelux.


Bron; http://www.hifi.nl/
2009 is het jaar van de grote doorbraak van de 3D films. Tenminste, als het aan Hollywood ligt. Eind vorige maand opende CineMec de grootste digitale 3D bioscoopzaal in de Benelux. De nieuwe hal heeft meer dan duizend stoelen, een scherm van 160 m2 en het nieuwste digitale surround geluidssysteem van Europa. In tegenstelling tot de grote filmtheaters die films nog anoloog vertonen, heeft CineMec ook de allernieuwste digitale projectoren geplaatst.

Hollywood produceert steeds meer 3D films. Zo beleefde de nieuwe Pixar film `Up` zijn premiere op meer dan 1.500 3D schermen in Noord Amerika. Tijdens het Film Festival Cannes werd deze ontwikkeling bevestigd: ‘Up’ was daar de openingsfilm. Ook in Nederland lijkt de trend aan te slaan: van nieuwe bioscoop films die in 2D èn 3D worden getoond, wordt de 3D variant vaak beter bezocht. Het is duidelijk dat 3D films een nieuwe groeimarkt vormen.
In 1999 werd gestart met de bouw van de CineMec bioscoop, gevestigd in een geluidswal langs de A12. Dit was een uniek project dat de ruimte een duurzame dubbele functie gaf. De bioscoop bestond uit 8 verschillende zalen. Op 27 juni werd de nieuwe CineMec XL zaal, met maarliefst 1050 stoelen, geopend. In de nieuwe zaal zagen genodigden, waaronder Rene Mioch, Marijke van Haaren en Loretta Schrijver met de speciale brilletjes premières van 3D oceaanfilms die de komende zomermaanden dagelijks te zien zullen zijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten