dinsdag 29 september 2009

LED is de nieuwe norm.


Bron; www.ad.nl
De techniek achter Light Emitting Diodes (LED) is al veertig jaar oud. Kleine felle lampjes die lang meegaan. Eerst werden ze alleen gebruikt in schakelpanelen en andere technische bedrijfstoepassingen. De afgelopen jaren verschenen ze in autoverlichting, stoplichten en sinds kort is het ook een vervanger van de gloeilamp. Vorig jaar was LED-verlichting nieuw in platte tv's. In plaats van lampen zitten er dan achter het lcd-panel waarop het beeld verschijnt LED-lampjes. Beter voor het beeld en veel zuiniger in energieverbuik. En het levert veel plattere schermen op. Anno 2009 is het de norm. LED is er in drie technieken. Een rand van LED'jes rondom het scherm, rode, groene en blauwe LEd'jes (RGB) over de volledige achterkant of alleen witte LED'jes.

In vergelijking met de vorige generaties LCD-televisies heeft de LED-televisie een beter beeld, een lager energieverbruik en een platter scherm.
vooral bij de topmodellen is de LED-achtergrondverlichting standaard geworden. Full-HD-panels met full-LED backlight met witte LED's.Voor dat contrast en de beeldscherpte wordt de LED-techniek in HD-schermen ook steeds vaker gecombineerd met 200 Herz-techniek, waarbij het scherm in een milliseconde op bewegingen in het beeld reageert. Prima voor sportbeelden en absoluut noodzakelijk voor 3D-tv, dat er volgend jaar echt aankomt.
Bedrijven als Samsung en LG bouwen de LED-techniek trouwens ook
steeds vaker in computermonitoren. Want zeker met monitoren waarop games worden gespeeld is een echt helder en scherp en heel snel scherm noodzaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten