woensdag 27 januari 2010

Apple toont de iPad.


Bron: www.nu.nl

Op een drukbezochte persbijeenkomst in San Francisco heeft Apple woensdagmorgen (plaatselijke tijd) zoals verwacht een tabletcomputer onthuld. Het apparaat gaat iPad heten en is over twee maanden wereldwijd verkrijgbaar.Volgens Apple-topman Steve Jobs moet de iPad de plaats innemen tussen smartphones en laptops, al bleek het apparaat bovendien een geduchte concurrent te zijn van e-readers als de Kindle van Amazon.
De iPad lijkt inderdaad nog het meest op een kruising tussen een iPhone en een Macbook, de laptoplijn van het bedrijf. Het apparaat is met een aanraakscherm van 9,7 inch aanzienlijk groter dan Apples bekende telefoon, maar het gewicht van nog geen 700 gram is een stuk lager dan dat van laptops en de meeste netbooks
De iPad is straks verkrijgbaar in zes verschillende uitvoeringen. Apple verkoopt modellen met en zonder 3G-verbinding, en die zijn te koop met 16, 32 of 64 gigabyte geheugen. Zonder 3G kosten die in de Verenigde Staten 499, 599 of 699 dollar, de versies mét mobiele dataverbinding zijn 130 dollar duurder. Nederlandse prijzen zijn nog onduidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten