vrijdag 26 november 2010

Megagroot OLED-scherm in Duitsland.



Bron; www.sign.nl
Een 3.8 bij 2.3 meter metend Diamond Vision OLED-scherm van Mitsubishi Electric werd geïnstalleerd in de receptie van een nieuwe onderzoeksfaciliteit geopend door Merck, een van 's werelds leidende farmaceutische bedrijven.

Het nieuwe scherm wordt gebruikt om bezoekers te verwelkomen in het centrum, als ondersteuning bij presentaties en als decor bij evenementen op de Darmstadt faculteit. Mitsubishi Electric en Merck, een wereldleider in elektroluminescerende materialen, werken nauw samen om de volgende generatie van de OLED-verbindingen te ontwikkelen voor gebruik in de display-producten. Diamond Vision OLED biedt de perfecte illustratie van de praktische toepassingen van dat onderzoek.

Kijkhoek
Ontwikkeld als een compleet nieuwe klasse van indoor display, biedt Diamond Vision OLED brede horizontale en verticale kijkhoeken van ongeveer ± 80 graden. Het scherm is ideaal voor gebruik in relatief helder verlichte gebieden zoals commerciële voorzieningen, stations en luchthavens. De geringe diepte van het scherm, van 99 mm, maakt gebruik in smalle ruimten mogelijk.
Volgens de makers presteert het scherm op visueel gebied beter dan de allerbeste 3mm LED-schermen, maar is meer dan 60 procent dunner en 30 procent lichter. De kostprijs ligt aanzienlijk lagen dan bij een vergelijkbaar LED-scherm.

Mitsubishi Electric's Diamond Vision OLED-technologie zal een centrale rol spelen in de presentatie van het bedrijf op de Integrated Systems Europe, die van 1 tot en met 3 februari 2011 plaatsvindt in de RAI Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten