dinsdag 22 februari 2011

65"-oled-tv.Bron; tweakers.net
Samsung Mobile Display heeft technologie ontwikkeld waarmee het mogelijk is om 65"-amoledpanelen te produceren met behulp van 5.5G-substraten. Met de huidige technologie zijn amoledpanelen met een maximale grootte van 32" mogelijk.

Glassubstraten, zoals die gebruikt worden in de huidige 5.5G-amoledproductielijn van Samsung, hebben een grootte van 1,3 bij 1,5 meter. Met de huidige technologie zijn hieruit amoledpanelen te snijden met een maximale grootte van 32", omdat het substraat vanwege de gebruikte opdampingsmethode in minimaal drie stukken moet worden opgedeeld. Met het nieuwe amoledprocedé van Samsung is deze opdeling niet meer nodig, zodat de maximale grootte voor een 5.5G-productielijn stijgt naar 65", zo is te lezen bij Oled-Info.

Samsung Mobile Display gaat zijn tweede 5.5G-amoledfabriek in Tangjeong geschikt maken voor de nieuw ontwikkelde productietechnologie. Die fabriek komt in 2012 in bedrijf. Samsung heeft al een 4.5G-amoledfaciliteit in Cheonan, waar gewerkt wordt met substraten van 730 bij 920 millimeter. Die fabriek legt zich uitsluitend toe op de productie van displays voor mobiele toepassingen, zoals smartphones. Daarnaast opent Samsung Mobile Display in het tweede kwartaal zijn eerste 5.5G-fabriek. Die zal nog op het oude procedé stoelen en bedoeld zijn voor de productie van panelen voor mobieltjes en mogelijk tablets.

Hoewel Samsung in 2012 naar verwachting in staat is om 65"-amoledpanelen te produceren, zullen deze nog zeer duur zijn. Om de prijs van grotere amoledpanelen omlaag te brengen, is het nodig om substraten van de achtste generatie met een grootte van 2,2 bij 2,5 meter te kunnen verwerken. Uit een 8G-glassubstraat kunnen acht 46"-panelen gesneden worden. Samsung is van plan om een 8G-proeffabriek voor oleds op te zetten. Die moeten in 2013 online komen en volgens de originele planning zouden daar 55"-oledpanelen geproduceerd kunnen worden. Met de nieuw ontwikkelde technologie zijn zelfs nog grotere formaten mogelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten