donderdag 24 februari 2011

Samsung Smart TV.

Bron; www.fan.tv
Smart TV gaat de strijd aan met Google TV
Samsung komt met een concurrent voor Google TV. Hun Smart TV systeem brengt ook internet naar de televisie. Al in het voorjaar van 2011 moeten de eerste Samsung televisies met Smart TV in de winkel staan. Deze televisies staan draadloos in verbinding met het thuisnetwerk en met internet. Browsen, mailen, messengers gebruiken, Facebook gebruiken en Youtube video's bekijken kan allemaal heel eenvoudig op de televisie, zonder tussenkomst van een computer, plaatsvinden. Via een optionele webcam en Skype kan er op de Smart TV's ook met beeld getelefoneerd worden.

Via een zoekscherm kan er naar informatie gezocht worden, of deze nu op internet, in de TV gids, op een computer in het netwerk of in opgenomen tv-uitzendingen staat.Een groot verschil met Google TV is dat bij Samsung Smart TV de invoer van tekst niet via een qwerty-toetsenbord plaatsvindt maar via de nummerieke toetsen van de afstandsbediening, zoals je een SMS tikt op een telefoon. Ook kunnen de Samsung Galaxy Tab tabletcomputer en Samsung smartphone draadloos als toetsenbord dienst doen. En niet alleen als toetenbord, het wordt zelfs mogelijk op de displays van mobiele Samsung apparaten televisiebeelden te bekijken die door de Smart TV worden doorgestuurd.

Ook Samsung blu-ray spelers worden voorzien van Smart TV zodat de functies van Smart TV ook op andere televisies beschikbaar komt als je er zo'n blu-ray speler op aansluit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten