woensdag 2 maart 2011

iPad 2 op 25 maart in Nederland.


Bron; www.nu.nl
Apple heeft de komst van de iPad 2 nu officieel aangekondigd. Dat bleek dinsdag uit een presentatie van Apple in San Francisco. De iPad 2 is in de Verenigde Staten al vanaf 11 maart verkrijgbaar. In Nederland komt het apparaat op 25 maart in de winkels te liggen.

De iPad 2 zal de iPad gaan opvolgen. Van de populaire tabletcomputer werden tussen april en december 2010 zo'n 15 miljoen exemplaren verkocht. Er zitten inmiddels zo'n 65.000 iPad-apps in de App Store.

Opvallend is dat Steve Jobs, CEO van Apple, zelf op het podium verscheen. Enkele weken geleden ging hij met ziekteverlof en maakte niet bekend wat er precies aan de hand was.
De iPad 2 krijgt een nieuw design, is uitgerust met een A5-chip en een dual-core processor. Hierdoor zullen grafische elementen negen keer sneller werken en is het apparaat als geheel zo'n twee keer sneller dan de voorganger.
Zoals verwacht is de iPad 2 ook uitgerust met twee camera's. Een ander gerucht wat dinsdagavond bevestigd werd, is het feit dat de iPad 2 dunner is dan de iPad. Zo'n 33 procent dunner zelfs. De dikte gaat van 13,4 millimeter naar 8,8 millimeter.

Het apparaat is daardoor ook iets minder zwaar. Het gewicht zakt van 680 naar 600 gram. De batterijduur van de tabletcomputer is verlengd naar 10 uur en Apple laat weten dat de prijzen voor de iPad hetzelfde zijn als bij de eerste iPad.
Meer informatie en een video klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten