dinsdag 3 mei 2011

Acer all in one PC met Air Control.

Het wordt serieus met de bediening via gebaren op de PC. Meerdere fabrikanten komen al met een Wii/Kinect-achtige besturing voor de computer.


Bron; www.fan.tv
Zo ook Acer. Deze all-in-one PC is te besturen op een manier die doet denken aan de Kinect besturing van de Xbox 360. Acer maakt daarvoor gebruik van twee camera's aan de voorkant van de monitor. Deze registeren en analyseren alle bewegingen die de gebruiker maakt. Door zwaaiende bewegingen te maken kan deze door menu's scrollen, door foto's bladeren, films vooruit spoelen en nog veel meer instructies geven. Acer noemt deze techniek Aircontrol.

De Aspire Z5763 is ook in staat 3D beelden weer te geven, al moet de gebruiker daar wel een 3D bril bij dragen. Om 3D films in de hoogste kwaliteit te bekijken is er een blu-rayspeler in de alles in één computer aanwezig en een goede GeForce GT 440M of GeForce GT 435M videokaart. Met dank aan 2TB schijfruimte kunnen de films ook vanaf de harde schijf worden afgespeeld.

In Engeland komt deze computer deze maand nog in de winkels te staan. Over een Nederlandse releasedatum is nog steeds niets bekend gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten