dinsdag 24 mei 2011

Marco Borsato 3Dimensies.Bron; www.highprofile.nl.
Bij Marco Borsato in het GelreDome ondergedompeld in het concept ‘Dromen, Durven, Delen’.
Totaalbeleving
Rood, Binnen, Dromen zijn Bedrog, Dochters, Vrij en Droom, Durf, Doe en Deel; alle oude en nieuwe hits werden luidkeels mee gezongen door het 35.000 tellend publiek. Borsato liet ook het nieuwe talent in Nederland proeven aan een optreden op een podium zoals het GelreDome. Zangeres Krystl, Ben Saunders en Lange Frans zongen een duet met Marco en genoten van de fantastische sfeer in de zaal. Van jong tot oud, man tot vrouw en van fans tot zakenrelatie; Marco Borsato bezorgt het publiek in een meer dan twee uur durende show een totaalbeleving.

Driedimensionale grapjes
De concertreeks heet 3Dimensies en is doorgevoerd in het concept van de show, ontworpen door Ignace D'Haese. ‘Met driedimensionale grapjes hebben wij het 3D effect toegepast in de show. We hebben het plafond laten bewegen en door middel van LED schermen het concert naar de mensen toegebracht’, legt Chris uit. Marc Hofstede van Brand New Live voegt toe: ‘De LED schermen op het podium staan uit elkaar waardoor je het 3D effect creëert. Het bewegende plafond is een soort van matras. 79 motoren zorgen ervoor dat het verschillende kanten op kan bewegen.’ De technische productie is geheel verzorgd door Mojo Concerts.

Camera loopt…
Maar de 3D effecten gaan verder. Een half jaar is Brand New Live bezig geweest om uit te zoeken hoe de show in 3D opgenomen kan worden voor de DVD. De registratie is tijdens het concert van dinsdag opgenomen. ‘We hebben bewust de keuze gemaakt om de registratie tijdens het tweede concert te draaien. De show is na zaterdag volledig strak getrokken en staat als een huis’, legt Marc Hofstede uit. Om de show in 3D te kunnen opnemen, moet de show twee keer worden geregistreerd.

Spanningseffect op publiek
In totaal werden er dinsdag 29 camera’s gebruikt, waarvan 8 in 3D. Door middel van twee kranen, een rail langs de contour van het podium en een op afstand bediende Towercam, is de show geregistreerd om vervolgens te monteren tot een 3D DVD. Voor het publiek is het ook een beleving om onderdeel te zijn van deze registratie. ‘Je merkte een spanningseffect op het publiek, want het is voor de gasten te gek om juist op die avond aanwezig bij het concert’,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten