dinsdag 6 september 2011

Philips-televisie haalt inspiratie uit natuur.


Bron; www.
Al jaren proberen televisiefabrikanten de beeldkwaliteit van hun televisies de perfectie te doen benaderen. Belangrijk hierbij is de verhouding tussen de twee uiterste kleuren zwart en wit, in vakjargon de contrastverhouding genoemd. Hoe hoger dit getal hoe levendiger de weergave van beelden, met sprankelende kleuren, meer zichtbare details en echt zwart als resultaat.

Door nu een speciale filter aan te brengen op het beeldpaneel hoopt de Nederlandse tv-fabrikant een halt toe te brengen aan de vervelende reflectie die vele televisies parten speelt. Philips ging daarvoor een kijkje nemen in de natuur, bij de mot.

De ogen van de mot hebben een speciale structuur die het invallend licht volledig absorbeert waardoor ze minder zichtbaar is voor de natuurlijke vijanden. Philips heeft geprobeerd deze structuur na te bootsen, en dat is hen wonderwel gelukt bij het zien van de televisie op IFA. De contrastverhouding bedraagt nu zelfs 15 miljoen op 1, tienmaal beter dan voorheen.

De 46PFL9706 gebruikt bovendien de 3D Max-technologie, dat is Philips actieve 3D-oplossing. Die biedt 3D in Full HD, een kijkhoek van 180 graden en minimale crosstalk. Ook kan de televisie bestaande beelden omzetten naar 3D, waarbij je zelf het gewenste diepte-effect instelt.

Volgens Philips is de tv ook de snelste led-tv die er momenteel bestaat. Met een responstijd van 0,5 ms en 1200Hz Perfect Motion Rate zet hij knappe resultaten neer. Tot slot presteert hij ook beter op audiovlak, met een muziekvermogen van 40W. De speakers zitten trouwens weggewerkt in de televisiestandaard, die je tevens kan gebruiken als wandbevestiging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten