maandag 12 september 2011

Videobril Sony met 3D via hd oled-schermpjes.


Bron; www.bright.nl
Sony's nieuwe videobril ziet er groot en futuristisch uit, maar het beeld van de twee hd oled-schermpjes is goed te doen.

Sony's nieuwe videobril HMZ-T1, die het bedrijf een 'Personal 3D Viewer' noemt, laat je kijken naar dubbele 0,7 inch oled-schermen met 1280 x 720 resolutie en een responssnelheid van 0,01 ms. De oled-schermen moeten rijke en diepe kleuren tonen en bieden volgens Sony zelfs 'een totaalbeleving'. Dat is wat overdreven, maar het moet gezegd: bij een test op de IFA-beurs vorige week scoort de Personal 3D Viewer best goed wat betreft beeldkwaliteit. Hij voelt alleen te zwaar aan om zonder hoofdband te dragen.
De videobril heeft virtueel surroundsound. Hij is ook aan te sluiten op randapparaten als Blu-ray-spelers en de Playstation.

De Personal 3D-viewer is een vrij groot en zeer opvallend apparaat. Het is geen ding om op straat te dragen en ook niet in het openbaar vervoer. Meer iets voor thuis of voor een lange vliegreis. Hij is zeker niet goedkoop. Vanaf eind november is de HMZ-T1W te koop voor circa 800 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten