dinsdag 10 januari 2012

Samsung wereldprimeur : eerste TV met spraak- en gezichtsherkenning.


Samsung heeft vandaag op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas 's werelds eerste TV bekend gemaakt die met spraak en gebaren bediend wordt. Deze nieuwe en als revolutionair genoemde Samsung Smart TV is dit voorjaar al verkrijgbaar in Nederland.

Voor de bediening van deze TV is geen afstandsbediening meer nodig. Met Smart Interaction kunnen gebruikers met hun stem of een handbeweging de TV bedienen. Door tegen de Smart TV te spreken kun je de TV aanzetten, het volume aanpassen of door webpagina's scrollen. Ook herkent de TV via de geïntegreerde HD-webcam het gezicht van gebruikers. Dankzij deze gezichtsherkenning heb je daarmee direct toegang tot alle apps en content zonder dat je daarbij nog een wachtwoord moet invoeren.

Samsung geeft aan dat deze Smart Interaction één van de resultaten van de ambitie van het bedrijf is om het leven van mensen makkelijker, slimmer en "beter connected" te maken. De nieuwe technologie moet voorgoed de wijze waarop mensen vermaakt willen worden en toegang tot content hebben veranderen.
class="tekst">
Het systeem bevat 3 componenten, Smart Interaction, Smart Content en Smart Evolution. Gebruikers kunnen hierdoor zelf content beheren en delen met andere devices, contact onderhouden met vrienden en op natuurlijke wijze hun TV bedienen zonder afstandsbediening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten