woensdag 29 februari 2012

E-reader.


Bron; www.fan.tv
Een aantal jaren geleden verschenen de eerste E-readers, elektronische apparaten om boeken of kranten te lezen. Inmiddels zijn er vele soorten beschikbaar, zijn ze steeds beter geworden, maar vooral ook stukken goedkoper. Doe een kleine investering en bespaar fors op de kosten van boeken.

Een E-reader gebruikt een speciale techniek om de pagina op het scherm te toveren. Het scherm bestaat uit miljoenen kleine bolletjes, ieder ongeveer zo groot als een mensenhaar. In deze bolletjes zitten nog veel kleinere bolletjes, de zogenaamde pigmentdeeltjes. De ene helft van die deeltjes is zwart, de andere helft wit. De zwarte deeltjes zijn negatief geladen, de witte deeltjes zijn positief geladen. De techniek in de E-reader zorgt er voor dat bij het tonen van een pagina bij een deel van de bolletjes zwarte pigment boven komt en bij de overige bolletjes witte pigment. Zo worden letters, woorden, zinnen en dus bladzijden gevormd.



De E-reader gebruikt alleen stroom bij het wisselen van een pagina, het tonen van de pagina kost geen energie. Hierdoor is een E-reader tot wel honderd keer zuiniger met energie dan een LCD-scherm.

E-reader gekocht? Dan wordt het ook tijd om E-books aan te schaffen. Het aanschaffen van een E-book is niet alleen heel eenvoudig (thuis via de computer) maar bespaart je ook een hoop geld. Gemiddeld is de prijs van een E-book zo’n 25% lager!
De webshop Ebook.nl heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van E-books. Van bijna ieder boek is ook een inkijk-exemplaar te downloaden, zodat je net als in de winkel even er door heen kunt bladeren voor je tot aanschaf over gaat.
Betekent de komst van het E-book het einde van de papieren boeken. Zo’n vaart zal het waarschijnlijk niet lopen. De Engelse komiek (en schrijver, acteur en presentator) Stephen Fry heeft op dit gebied een duidelijke en treffende vergelijking:

"Books are no more threatened by e-books, than stairs were by elevators"
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten