maandag 20 februari 2012

Fujitsu zet hoog in op smartphones en tablets in Europa.


Bron; www.nu.nl
Fujitsu zal dit jaar flink wat tablets en smartphones op de Europese markt gaan uitbrengen. Het bedrijf wil marktaandeel van Samsung en Apple overnemen. Dat laat het bedrijf weten aan the Financial Times.

Fujitsu zal zich met de mobiele producten gaan richten op de high-end markt en wil de dominantie van Apple en Samsung doorbreken. Dit jaar wordt ook een uitbreiding in het Europese aanbod van de Chinese bedrijven Huawei en ZTE verwacht.
De Aziatische bedrijven willen graag een graantje meepikken van de Europese markt en richten zich niet meer alleen op goedkope producten.

Zo zal Fujitsu zijn telefoons uitrusten met het mobiele betaalsysteem NFC en de mogelijkheid van 4G-netwerken gebruik te maken. Daarnaast kunnen de smartphones beveiligd worden door middel van een vingerafdruk.
Het Japanse bedrijf wil in de komende drie tot vijf jaar een marktaandeel behalen van minimaal 10 procent. The Financial Times heeft het over ‘dubbele cijfers’. De eerste producten zullen getoond worden tijdens Mobile World Congress. Dit congress vindt eind februari plaats in Barcelona.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten