dinsdag 17 april 2012

OLED zorgt voor nieuwe tv-oorlog.

Foto: LG
Bron;www.nu.nl
Er dreigt een nieuwe tv-oorlog tussen Samsung en LG. Na 3D proberen de fabrikanten elkaar nu te slim af te zijn op het gebied van OLED.

Volgens anonieme bronnen die Digitimes citeert, zal LG nieuwe OLED-tv’s vervroegd uitbrengen in Europa. In principe stonden de nieuwe modellen voor het eind van het jaar op de planning.
Om Samsung te slim af te zijn, wil LG volgens de bronnen al modellen vóór de Olympische Spelen in juli op de Europese markt brengen. Ook Samsung wil de tv’s vervroegd uitbrengen. De twee bedrijven concurreren stevig met elkaar op de tv-markt.

Eerder waren Samsung en LG het al fundamenteel oneens over de beste 3D-techniek. LG zet in op passieve brillen terwijl Samsung kiest voor actieve brillen met een batterij.
De nieuwe OLED-tv’s zullen zeker 3000 euro gaan kosten. Tv’s met OLED zorgen voor betere beeldkwaliteit dan bij een LED of LCD-model. Zo is het contrast veel hoger, zijn de kleuren dieper en het beeld scherper.

Bijkomend voordeel is dat OLED-schermen zelf licht uitzenden waardoor geen backlight nodig is. Hierdoor wordt bespaard op het stroomverbruik. Door het ontbreken van backlight kunnen de televisietoestellen ook een stuk dunner worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten