vrijdag 29 juni 2012

Aantal tabletgebruikers groeit snel.Bron: www.sign.nl
In de eerste helft van 2012 is het aantal tabletgebruikers gestegen tot ruim 2,8 miljoen Nederlanders. Dit betekent dat inmiddels 23% van alle personen die wel eens internetten een tablet tot hun beschikking heeft. In december 2011 waren dit nog 1,7 miljoen personen (14%). Per half jaar komen er op dit moment meer dan 1 miljoen gebruikers bij.

Dit blijkt uit de resultaten van het onderzoek ‘Trends in Digitale Media’ van Intomart GfK die vandaag bekend worden gemaakt. Dit onderzoek verschaft inzicht in het gebruik van smartphones en tablets en het mediagebruik op deze apparaten.

iPad voor thuis
De meeste tabletgebruikers hebben een iPad van Apple. Ten opzichte van de andere merken downloaden de iPad gebruikers twee keer zoveel apps als de gebruikers van andere merken. De meest gedownloade media-app op de tablet is Youtube (48%). Ook blijkt dat de tablet meestal thuis wordt gebruikt; 96% geeft een locatie binnenshuis op als een plek waar de tablet het meest wordt gebruikt, 29% noemt ook een locatie buitenshuis. De gebruiksfrequentie van de tablet neemt toe en 73% gebruikt de tablet één of meer keer per dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten