vrijdag 8 juni 2012De vliegmaatschappij Scoot Pte heeft alle televisies in hun vliegtuigen vervangen door iPads, zo schrijft Bloomberg. Hierdoor zou niet alleen het gewicht van het vliegtuig met 7 procent zijn verminderd, nadat het aantal plekken aan boord met 40 procent was toegenomen. De iPads bevatten een aantal films, muziek, games en televisie-programma’s om tijdens de vlucht te bekijken of beluisteren. Een draadloos systeem moet er in de toekomst voor zorgen dat er vanuit het vliegtuig nieuwe content naar de iPad gestreamd kan worden.

Scoot Pte is een budgetvliegmaatschappij die tussen Australi├ź, China, Singapore en Thailand vliegt. De iPads worden ge├»nstalleerd in de vier Boeing 777′s van de maatschappij. Omdat Scoot Pte in de komende jaren wil uitbreiden naar 14 vliegtuigen, zal ook het aantal iPads waarschijnlijk toenemen. De maatschappij bespaart op de lange termijn, omdat het gewichtsverlies ervoor zorgt dat er minder brandstof wordt verbruikt. Passagiers in business class kunnen de iPads gratis gebruiken, terwijl reizigers in economy 17 dollar moeten betalen om ze te huren.
Hoewel de iPads van Scoot Pte niet veel effect zullen hebben op vluchten vanuit Nederland, is het interessant om te zien hoe andere vliegmaatschappijen er gebruik van maken. De iPad heeft dezelfde mogelijkheden die veel entertainmentsystemen aan boord bieden, maar is tegelijkertijd een stuk compacter en soms ook goedkoper. Daarnaast hoef je geen systeem in te bouwen, omdat het personeel de iPads gewoon aan boord kan uitdelen aan passagiers. Het lijkt een kwestie van tijd totdat meer vliegmaatschappijen ook de iPad zullen inzetten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten