vrijdag 1 juni 2012

LG lanceert 's wereld dunste OLED-TV.

Bron; www.dutchcowboys.nl

Technology LG heeft vorige week in Monaco 's werelds dunste 55"-OLED-tv (EM9600) met een 4mm 'dik' scherm gelanceerd. Het bedrijf noemt het de nieuwe standaard en wie het scherm ziet kan zich daar wel iets bij voorstellen. Niet alleen is het scherm maar 4mm maar ook de rand om het Cinema Screen scherm is slechts 1mm. Dit laatste heeft vooral een positief effect bij 3D vertoningen.

Als je dit nieuwe scherm en de specificaties vergelijkt met de oude vertrouwde televisie uit de jaren 60 of met de huidige generatie van LCD en LED (flatscreen) televisies staat versteld van de voortdurende vooruitgang van schermkwaliteit. Nimmer was een beeldscherm zo dun en zo scherp. Het is nu nog wachten op transparante schermen (Glass project) of de virtuele (holografische) schermen zoals deze nu al in TV Series worden getoond. OLED en de manier waarop LG dit nu introduceert is zonder meer vernieuwend.

Een superdunne televisie betekent ook dat je een oplossing moet zoeken voor het geluid en alle denkbare aansluitingen. LG heeft dit bij de EM9600 opgelost door de speakers en o.a. drie usb- en vier hdmi-poorten in de voet van het toestel te stoppen. Hierdoor blijft de geluidskwalitiet wel wat achter bij de zeldzame specificaties van de televisie zelf.

Meer info vindt u hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten