donderdag 27 december 2012

LG presenteert korte-afstandsprojector.

Bron; www.nu.nl
LG heeft een nieuwe projector voor thuisbioscopen aangekondigd die op korte afstand een beeld met een diameter van 100 inch zou opleveren.
De Hector Laser TV, zoals het apparaat heet, zal officieel worden gepresenteerd tijdens gadgetbeurs CES, die op 8 januari van start gaat in Las Vegas. De projector zal worden neergezet als een totaaloplossing: de ‘Hector’ wordt geleverd met een zwart projectiedoek en beschikt over een ingebouwde tv-tuner en speakers.
Volgens LG heeft het apparaat niet veel ruimte nodig om een groot beeld te leveren. Een afstand van 56 centimeter tot het projectiedoek zou voldoende zijn voor een beelddiagonaal van 100 inch, oftewel 254 centimer. De projectieresolutie bedraagt 1920 bij 1080 pixels en het dynamisch contrast is 1.000.000:1, aldus LG.

Volgens de Koreaanse fabrikant zou de projector ook in verlichte omgevingen goed presteren. Verder heeft het apparaat twee ingebouwde 10-watts speakers aan boord, evenals een digitale televisietuner. Ook kan de Hector direct verbinding maken met draadloze netwerken. Wat de projector zal gaan kosten, is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten