dinsdag 18 december 2012

Nederlander werkt met vier schermen.

Bron; www.nu.nl

In een gemiddeld huishouden in Nederland zijn zo’n vijf tot tien schermen de normaalste zaak van de wereld. Grote kans dat ook jij op dit moment niet met één, maar met meerdere schermen werkt.
Er worden momenteel meer smartphones verkocht dan gewone mobiele telefoons. De tablet is binnen twee jaar een apparaat geworden dat we niet meer kunnen missen. Ultrabooks zijn zwaar in opkomst en de Smart TV is dé verkoophit van dit moment. Kortom, dat zijn de vier schermen die bij je horen.

Meerdere schermen
Op dit moment hebben we meerdere apparaten nodig die allemaal een eigen functie hebben. De Smartphone is bijvoorbeeld de grote vriend voor onderweg, met muziek, ingebouwde navigatie en een fotocamerafunctie. Voor de momenten dat we wat zwaarder werk moeten verrichten, hebben we tegenwoordig een tablet. De tablet heeft in de korte tijd dat hij bestaat een grote populariteit verworven. En dat is ook niet zo verwonderlijk want je kan de tablet makkelijk meenemen, maar is ook perfect geschikt om in de huiskamer te gebruiken.

Werkpaard
Wil je wat meer doen dan een berichtje maken, of iets op internet opzoeken? Dan heb je toch echt een werkmachine nodig. Was daarvoor eerst een pc of laptop een goede optie, tegenwoordig hebben we dankzij de komst van de ultrabook toch wat meer draagbaar spul ter beschikking. De ultrabook start razendsnel op en heeft een volledig toetsenbord in huis. De nieuwste generatie combineert dit dan ook nog eens met een touchscreen. Voor de momenten dat we echt een flink beeld nodig hebben voor het kijken van tv, film en het spelen van een zware game is nu de ‘Smart TV’ hét nieuwe hebbeding. De Smart TV wordt in de meeste gevallen gedeeld met andere huisgenoten, maar wordt vanwege z’n interactiviteit ook steeds vaker gesignaleerd op slaapkamers en werkkamers. Met een Smart TV heb je onbeperkt toegang tot alle content die op het world wide web staat. En je kunt er ook vreselijke leuk mee Skypen want er zit meestal ook een camera op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten