donderdag 18 april 2013

Koninklijk dubbelportret in Rotterdam.

Rotterdam verwelkomt het nieuwe staatshoofd, Koning Willem-Alexander, met een levensgroot dubbelportret van Beatrix en Willem-Alexander op de gevel van het 151 meter hoge Nationale-Nederlandengebouw aan het Weena.

Bron;www.sign.nl

600_Nationale-Nederlandengebouw-close

Het kunstwerk, een initiatief van Rotterdams LEF en verzekeraar Nationale-Nederlanden, is een geschenk aan het nieuwe staatshoofd. Tegelijkertijd vormt het dubbelportret, dat op grote hoogte boven Rotterdam prijkt, een eerbetoon aan Koningin Beatrix.

Fluorescerend

Kunstenaars Gijs van Bon en Thijs Kelder ontwierpen de opvallende lijntekening van 30 meter breed en ruim 36 meter hoog. Dankzij de felle oranje kleur is het kunstwerk goed zichtbaar boven de stad. Maar ook ’s avonds hebben stad en regio zicht op het grootste Koninklijke dubbelportret ooit gemaakt. In het donker wordt de oranje fluorescerende folie door middel van een animatie spectaculair aangelicht, waardoor je Beatrix langzaam ziet vervagen.
Deze week is door LSB Media vanuit de glazenwassersgondel gestart met de bestickering van het kantoorgebouw om op 30 april een imposante eyecatcher te vormen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten