woensdag 16 oktober 2013

Floating interactive display could be used in ATMs of the future.

Bron; www.bright.nl

Asukanet heeft een manier gevonden om een scherm te laten zweven dat je kunt bedienen met je handen.
Dankzij het Japanse bedrijf Asukanet komen we weer een stapje dichter in de buurt van science-fiction. De komst van de Leap Motion werd vergeleken met de 'luchtbesturing' van schermen uit Minority Report. Alleen kun je met de Leap beelden niet daadwerkelijk 'aanraken'. De nieuwe displaytechnologie van Asukanet kan dat wel.
Asukanet heeft een werkend prototype gemaakt dat ze Aerial Imaging Plate noemen. Simpel gezegd is het een interactieve hologram. De AI Plate is een stuk glas, dat ontworpen is om licht dat van de bron komt nogmaals te projecteren zodat het beeld lijkt te zweven. Zoals een hologram dus. Sensoren registreren de positie van je handen, waardoor het hologram interactief wordt.
Eén van de mogelijkheden die Asukanet voor zich ziet, is de AI Plate als scherm op een pinautomaat. De kijkhoek van het zwevende scherm is namelijk alleen te zien in een hoek van 45 graden vanaf het glas en ongeveer 20 graden van opzij. Voor omstanders lijkt het dus alsof je in het luchtledige prikt. Verder ook goed nieuws voor mensen met smetvrees, want zij hoeven dat vieze scherm niet meer aan te raken.
Ondanks dat van de AI Plate slechts nog prototypes beschikbaar zijn, denkt de Japanse ontwikkelaar al aan verbeteringen. Zo moet de kijkhoek verbeterd worden en moet de afstand tussen lichtbron en hologram aangepast kunnen worden. De beelden zijn nu nog van lage resolutie, maar in de toekomst moeten realistischere projecties mogelijk zijn.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten