vrijdag 13 december 2013

China Light Rotterdam 2013.

Van 7 december 2012 t/m 14 februari 2013 stond China Light Rotterdam, het grootste Chinese lichtspektakel van Europa, in Het Park bij de Euromast in Rotterdam.

www.dtllaser.nl


In twee maanden tijd toverden tientallen Chinese kunstenaars het park aan de voet van de Euromast om tot een sprookjesachtig paradijs met 35 lichtgevende en bewegende beelden van sprookjesfiguren, bloemen, dieren een 100 meter lange Chinese draak en een gigantische Temple of Heaven. China Light Rotterdam was dé plek om te bezoeken in de donkere wintermaanden van 2012 / 2013.


Dhr. Zhu, directeur van China Light Festival B.V. kijkt terug op een geslaagd evenement; "Onze bezoekers hebben kennis gemaakt met de rijke Chinese traditie van lichtfestivals en hebben van dit evenement genoten. Nederland en China zijn samengekomen. Wij zijn er trots op dat 125.000 mensen ons evenement hebben bezocht."

China Light Rotterdam trok de volle aandacht van de pers. Meer dan 100 artikelen verschenen in (inter)nationale en lokale dagbladen, glossies, magazines en weekbladen etc. Ook radio en televisie wisten China Light Rotterdam te vinden. Het NOS journaal (1.527.000 kijkers) zag als eerste de lichtsculpturen aan gaan en ook Life4You, Piets Weerbericht en Studio Max Live bezochten het magische sprookjespark.Geen opmerkingen:

Een reactie posten