woensdag 17 december 2014

Koledo introduceert de ledwall.


Corian560


Koledo_wall

Koledo Professional led solutions heeft de Ambium Dynamic Ledwall met DuPont Corian op de markt gebracht. Deze ledwall brengt sfeer in interieurs, aldus de fabrikant.

Bron; www.sign.nl


Bij de ontwikkeling is gebruikgemaakt van de ervaring van Gielissen Interiors & Exhibitions, gespecialiseerd in fabricage en installatie van DuPont Corian voor commerciële en tentoonstellingsprojecten. DuPont Corian fungeert als beeldscherm én kader voor de ledtechniek van Koledo.

Panelen

Koledo beschikt over speciale ledpanelen waarop 480 meerkleurige leds per vierkante meter zijn verwerkt. Deze worden zodanig geschakeld dat de losse lichtpunten gezamenlijk een digitaal beeld vormen dat kan worden afgespeeld. De film wordt zichtbaar door 6 mm dikke panelen DuPont Corian in de kleur Glacier White. Medeproducent Gielissen Interiors & Exhibitions ontwikkelde de schermconstructie die aan de voorzijde een enigszins diffuus beeld geeft: dynamisch en toch rustig.

Design


Volgens Koledo Professional LED Solutions is deze ledtechnologie, waarvan de basis is ontwikkeld door Philips, nu voor het eerst gebruikt in een designobject. “Deze wall is uniek. Het is feitelijk een beeldscherm, vergelijkbaar met een televisie, maar afgewerkt met DuPont Corian voor een diffuus lichteffect. Het uiteindelijke resultaat is prachtig en nog vandalismeproof ook. En je kunt er de mooiste sfeerbeelden op afspelen” vertelt Maud Boereboom van Koledo.

Afmetingen

De DuPont Corian panelen zijn 74 cm breed en leverbaar tot 2,4 meter hoogte. Door koppeling van meerdere panelen kan een beeldscherm van enorme afmetingen worden gecreëerd. De Ledwall inclusief alle techniek heeft een totale dikte van maximaal 15 centimeter. In veel gevallen zal gekozen worden voor volledige integratie in de muur. De ledwall is echter ook leverbaar met omkadering.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten