woensdag 7 januari 2015

Skymedia omarmt 3D-TV technologie van Dimenco.

Skymedia, een grote Koreaanse tv-producent, gaat toestellen produceren op basis van 3D-technologie van het Nederlandse Dimenco waarvoor geen speciale bril nodig is.
Dimenco maakte het tekenen van deze licentieovereenkomst bekend tijdens de CES (die van 6 t/m 9 januari in Las Vegas word gehouden).

Bron; www.sign.nl

Ervaring
“De enige manier waarop de consument 3D zou moeten ervaren is zonder de noodzaak van een speciale bril,” zegt Alex So, CEO van Skymedia. “Daarom ben ik zeer enthousiast om te werken met dit toonaangevende No-Glasses 3D-bedrijf in de wereld en zo de beste 3D televisie-ervaring voor onze klanten te bieden.”

3D-Dimenco

Optische laag
Tot nu toe werd 3D auto-stereoscopische (No-Glasses) displays altijd aanzienlijk aangetast door de waargenomen resolutie, beperkte bewegingsvrijheid en de hoge kosten. De reden hiervoor is de optische laag die extra is gelamineerd op de bovenkant van de LCD. Deze optische laag wordt gebruikt om verschillende informatie naar elk oog te ‘zenden’, waardoor de 3D ervaring onstaat. Dit is vergelijkbaar met een lensvormige (lenticular) kaart. Naast deze optische laag is slimme beeldverwerking nodig om een optimaal 3D-beeld te genereren.

Optische structuur
Dimenco’s technologie heeft de beperkte bewegingsvrijheid en verlies van resolutie opgelost door het aanbrengen van een unieke optische structuur op de top van de 4K (UD) resolutie LCD-panelen. De combinatie van deze optische structuur (Dimenco Clear View) en de onderliggende hoge resolutie van het scherm scherm resulteert in een prachtige No-Glasses FHD 3D-ervaring.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten