donderdag 8 april 2010

LG vult het OLED tv gat van Sony.


Bron; www.avblog.nl
LG heeft nu officieel bekend gemaakt wanneer hun eerste OLED tv in de winkels zal staan. Vanaf mei zal de LG 15EL9500 beschikbaar komen voor 1999 euro. Onlangs liet LG op de ISE 2010 in Amsterdam dit model nog zien, maar had toen nog geen idee over een officiƫle introductie-datum (of liet daar in ieder geval nog niets over los).
Voor OLED liefhebbers komt de aankondiging van LG Oostenrijk op een mooi moment, nu Sony net heeft besloten om haar enige OLED tv niet meer te produceren in Japan, wat ook twijfels geeft voor de levering in de rest van de wereld. LG zal nu de fakkel overnemen als leverancier van de enige commercieel beschikbare OLED tv.

SpecificatiesDe specificaties van de LG 15EL9500 OLED tv zijn bijzonder: een contrast-ratio van 10.000.000:1, een response-tijd van 0,001ms met een HD Ready resolutie van 1366×768 pixels.Door middel van een USB 2.0 aansluiting kan de tv ook DivX HD, mp3 en jpeg bestanden afspelen.

Diagonaal is de tv 15 inch - te klein om de familie-tv te vervangen, maar toch 4 inch groter dan de eerste leverbare OLED tv van Sony. Zowel op een tafel als aan de muur zal het slechts 3mm dikke paneel bijzonder opvallen.
LG brengt haar OLED tv als eerste uit deze lente in Europa, en in de zomer in de VS. Met het stevige prijskaartje voor de kleine tv zullen er geen massa’s van over de toonbank gaan. Aan de andere kant is het wel de grootste OLED tv die beschikbaar is met een fraai (dun!) uiterlijk en een indrukwekkende beeldkwaliteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten