woensdag 15 juni 2011

Lichtkunstwerk Broken Light wint Lamp Award 2011.


Bron; www.sign.nl
Broken Light heeft in Barcelona de eerste prijs gewonnen in de categorie Urbane and Landscape Lighting van de prestigeuze Lamp Award 2011. Het lichtkunstwerk betovert sinds december 2010 de Atjehstraat in Katendrecht te Rotterdam.

Lichtontwerper Rudolf Teunissen van Daglicht & Vorm Lichtdesign nam de Lamp Award in ontvangst. Broken Light was een van de vier kanshebbers. De jury beoordeelde 594 inzendingen uit 61 verschillende landen. Uit het juryrapport: "De jury benadrukt de grote kwaliteit van het voorstel dat licht en schaduw op een zeer vernieuwende en innovatieve wijze combineert in één concept en het vermogen heeft om de stedelijke ruimte te transformeren en te verbeteren met kunstlicht."

Lichteffecten
Broken Light is 150 meter lang en verlicht de rijweg, de stoep en de huizen van de Atjehstraat (foto). Het is uniek dat het lichtkunstwerk fungeert als openbare verlichting. De lichtpatronen op de stoep in combinatie met de verticale lichtbanen veranderen de beleving van de straat. Sociale veiligheid wordt doorgaans geassocieerd met veel licht. Rudolf Teunissen kiest voor verassende subtiele lichteffecten om een bijzondere beleving van de ruimte te creëren


Geen opmerkingen:

Een reactie posten