donderdag 22 december 2011

8 van de 10 Nederlanders wil in 2012 een tablet.


Bron; www.fan.tv
De markt voor tablet computers is nog lang niet verzadigd. 8 van de 10 Nederlanders wil in 2012 een tablet gaan kopen. Personen die al een tablet hebben en deze niet willen vervangen zijn dus niet meegeteld.

Dit blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Belcompany. Momenteel heeft slechts 8% van de Nederlanders een tablet.

Het onderzoek is zeer positief voor de hardwarefabrikanten, maar minder positief voor Apple. 59 procent wil namelijk een tablet computer met Android of Windows. Het iOS besturingssysteem van de Apple iPad heeft slechts voorkeur van 15 procent van de potientiƫle kopers. 26 procent heeft geen voorkeur
De keuze voor de iPad wordt ook nog eens belemmerd door de prijs die men bereid is te betalen. Gemiddeld ziet men 300 euro als de maximale prijs, en de prijs is een belangrijke factor bij de keuze voor een merk en type. De Apple iPad, maar bijvoorbeeld ook de Samsung Galaxy tab, zitten boven deze prijs

Ook Medion doet lekker mee met de strijd van tablets . Bij de specificaties van de nieuwe Medion Lifetab P9514 loopt het water je in de mond.

De Lifetab P9514 (MD99000) is de eerste tablet computer van het Duitse Medion en het lijkt meteen een schot in de roos. Een 1Ghz nVidia Tegra 2 dualcore-processor met 1MB werkgeheugen drijft de nieuwe tablet computer aan. Bluetooth 2.1, 3G en wifi 11n worden ondersteund evenals bewegingsdetectie. Voor navigatie is tevens GPS aanwezig en de Lifetab biedt een opslagruimte van 32 GB. Een hdmi-kabel, een micro-usb kabel, een oortelefoon een een oplader worden allemaal standaard meegeleverd bij deze heel complete tablet.
De Medion Lifetab P9514 is aan beide kanten voorzien van een camera. Helaas is er geen flitslicht aangebracht. De foto/video camera aan de achterkant zit niet zoals zo vaak in een bovenhoek maar midden op de tablet. Dit is natuurlijk veel praktischer.

Het besturingssysteem van de Medion Lifetab P9514 is Android 3.2 (Honeycomb) en er wordt veel software meegeleverd. Naast standaard Android software is dat onder andere de mediaplayer software Lifetab Media, een video-editor, een tekenprogramma, de Office-viewer Docs To Go en print-software. Met PowerDvd Remote kun je met de tablet de bediening van een PC overnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten