vrijdag 23 december 2011

Samsung nog niet tevreden over tabletmarkt


Bron; www.nu.nl
Het marktaandeel van Samsung op de Nederlandse smartphonemarkt is in 2011 meer dan verdubbeld. In 2012 moet een forse groei op de tabletmarkt behaald worden.

Dat stelt Geert Mol, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland.
“We hebben momenteel meer dan 10 procent van de totale tabletmarkt in Nederland in handen. In het hoge segment is dat percentage zelfs bijna 20 procent”, aldus Mol. Hij wil dat het aandeel volgend jaar flink hoger uitvalt.
“We zijn nog lang niet tevreden, Dit jaar worden er naar verwachting in totaal 700.000 tablets verkocht in Nederland. In 2012 moet dat ruim boven de miljoen komen. 2012 wordt het tabletjaar.”
“Er zijn verschillende behoeftes als het aankomt op tablets”, meent Mol. “Tablets van 10-inch worden vooral thuis en op kantoor gebruikt terwijl een 7-inch tablet veel mobieler is. De markt is nog zo jong dat we het ook nog niet zeker weten. Misschien is 8.9-inch wel het ideale formaat.”
Volgens de topman bij Samsung Nederland neigt de trend overigens wel naar ‘grotere’ schermen. Op korte termijn heeft Samsung dan ook de meeste kaarten op de 10.1 staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten