donderdag 7 februari 2013

Grootste multitouch scherm laat je kunst aanraken.

Bron: www.bright.nl

Het grootste multi-touchscreen van Amerika zorgt voor een hypermoderne ervaring van oude kunst.

Maar liefst dertien meter meet het touchscreen waarmee zestien bezoekers van het Cleveland Museum of Art tegelijkertijd door de permanente collectie kunnen scrollen (zie video onderaan). Met 3500 objecten is die collectie zo groot dat sommige nooit in de fysieke galeries van het museum tentoongesteld zullen worden. Door middel van het scherm zijn de veilig opgeborgen Picasso’s en Rodins toch te zien.
Maar de installatie is meer dan een groot uitgevallen computerscherm. Games zorgen ervoor dat bezoekers op een andere manier naar de collectie kijken: door gezichten te koppelen aan gelijkende schilderijen of bezoekers de poses van beeldhouwwerken te laten kopiƫren. Ook kan kunst van de 'wall' toegevoegd worden aan een persoonlijke audiotour op een (leen) iPad. De bijbehorende iPad-app laat zien hoe de kunst werd gemaakt en laat je je favorieten delen via social media.
De noodzaak van steriele witte muren in het museum zijn al jaren een punt van discussie, maar had iemand aan zien komen dat ze digitaal zouden worden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten