dinsdag 10 maart 2009

Google wil televisie 'slimmer' maken


Bron; tweakers.net
Google wil televisie in de toekomst slimmer maken, aldus topman Eric Schmidt in een televisie-interview. Tv is dom, zo zei Schmidt, omdat dit medium niet kan onthouden wat je al hebt gekeken, waardoor je met herhalingen wordt lastiggevallen.
Hoe de plannen van Google precies vorm gaan krijgen, liet Schmidt in het midden, maar het lijkt erop dat Google daarvoor zijn mobiele OS Android in gedachten heeft. De tv-applicatie zou onthouden wat de kijker heeft gezien en, zoals met de zoekmachine, gerelateerde content laten zien, zoals volgende programma's uit dezelfde serie of series uit hetzelfde genre.
Het medium tv is in zijn huidige vorm te dom, vindt Schmidt. "Als ik de tv aanzet, laat die dezelfde programma's zien die ik gisteren al gezien heb. Ik kijk ernaar en de tv weet niet dat ik ze al gekeken heb. Wat een domme televisie. Waarom is hij niet slimmer?" Het middel tegen die dommigheid is volgens de Google-topman het kijken van televisie op een mobile device. "Een gepersonaliseerde kijkervaring is wat het internet kan bieden en bedrijven als Google kunnen dat aanbieden." De dienst zou gefinancierd moeten worden door de plaatsing van advertenties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten