maandag 8 juni 2009

Gaat Microsofts Project Natal de instore ervaring veranderen?

Bron; www.popai.nl
Tijdens Microsofts persconferentie op de E3 in Los Angeles introduceerde het bedrijf maandagavond ‘Project Natal’. Het project behelst een controller, in de vorm van een sensor, die in eerste instantie op de markt wordt gebracht voor de X-Box 360; een spelcomputer. De sensor herkent de gamer op afstand, door middel van gezichtsherkenningssoftware. Daarnaast kan een gamer de spelcomputer bedienen zonder controller. De sensor registreert de lichaamsbewegingen en laat de spelcomputer hierop reageren. Zoals onderstaand filmpje laat zien levert dit indrukwekkende mogelijkheden op. Bij de introductie van Project Natal kwam ook regisseur en producer Steven Spielberg zijn zegje doen. ‘De volgende stap in interactieve entertainment is om de controller te laten verdwijnen. We vragen ons af of Project Natal binnen niet al te lange tijd ook voor een revolutie in de retailomgeving kan zorgen. Want de techniek biedt ook ongekende mogelijkheden voor digital signage en interactieve displays in winkelomgevingen, zoals bovenstaand fragment laat zien. Zou de softwaregigant uit Richmond hier al rekening mee hebben gehouden ?

1 opmerking:

  1. Een dag nadat Microsoft een motion-controller voor de Xbox 360 aankondigde presenteerde ook Sony een controller waarmee je via bewegingen spelletjes kunt besturen.

    Deze controller heeft vooralsnog de vorm van een knuppel waarop een lichtgevende bol geplaatst is. Het gedemonstreerde model betrof een prototype waarvan het design mogelijk nog gaat veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen