woensdag 10 juni 2009

JVC met ultradun lcd-scherm.


Bron; gadget.nl
Oled-displays zijn een synoniem voor ultradunne beeldschermen. Toch is het JVC nu gelukt om een 32-inch lcd-scherm te maken dat zich aan de dunte van oled-displays kan meten.
De GD-32X1 is slechts 6,4 millimeter dik. Hoewel dat alleen geldt op zijn dunste punt. Evengoed is de rest van het scherm ook niet dik te noemen. Daarmee is hij echter niet de dunste in de wereld, die eer is voorbehouden aan LG.
Zwak contrast
Deze nieuwe monitor van JVC weegt slechts 5,7 kilogram. Hij levert 100 procent dekking van de sRGB-kleurruimte en 90 procent dekking van het Adobe RGB-gamut. Het contrast van het beeldscherm is daarentegen relatief zwak met 4000:1. Zijn helderheid is 400 cd/m2. Daarbij is hij voorzien van twee hdmi-uitgangen.
Hiermee is de GD-32X1 van JVC bijna een digitale fotolijst te noemen die dan weer wel zijn foto's in Full-HD toont. Hij heeft ten slotte een resolutie van 1920x1080 pixels.
Bedrijfsleven
Vanaf augustus zal hij in de winkels komen te liggen. Wat hij echter moet gaan kosten is nog niet bekend, maar van belang zal dat niet zijn. JVC mikt met deze monitor namelijk op het bedrijfsleven en in eerste instantie zelfs op het bedrijfsleven in Japan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten