dinsdag 15 december 2009

Philips presenteert kleurrijk e-papier.


Bron; www.nu.nl
Philips heeft een doorbraak bereikt in de vervaardiging van elektronisch papier. Het bedrijf is erin geslaagd om ‘e-papier’ te maken dat van kleur kan veranderen.
Philips ziet grote mogelijkheden in de nieuwe techniek. Zo kan het elektronische papier worden bevestigd op de behuizing van elektronica als mp3-spelers en mobieltjes, zodat gebruikers zelf het uiterlijk ervan kunnen aanpassen.
Met een druk op de knop is het dan mogelijk om het apparaat van kleur te laten veranderen, gelooft Philips. Zo denkt de Eindhovense elektronicafabrikant aan toepassingen als ‘e-wallpaper’: een behang met de eigenschappen van een kameleon.

De nieuwe ‘e-skin’-technologie heeft geen achtergrondverlichting nodig, maar gebruikt omgevingslicht om iedere mogelijke kleurtint te laten zien. Dat maakt e-skin energiezuinig, aldus het elektronicabedrijf.
De technologie is gebaseerd op elektronisch papier, oftewel e-papier. E-papier kon totnogtoe alleen monochrome beelden weergeven, en wordt onder meer gebruikt in e-readers. Wanneer de eerste e-skin-producten op de markt komen, is nog niet bekend. Philips’ kleurrijke digipapier is tot en met vrijdag al wel in actie te zien in Japan, waar de International Display Workshops 2009 plaatsvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten