zondag 23 januari 2011

Samsung acquires display technology provider Liquavista.



Investment aims expand leadership in next generation displays for mobile devices

SEOUL, South Korea--(BUSINESS WIRE)--Samsung Electronics Co., Ltd., a global technology innovation and digital convergence leader, today announced it has acquired display technology firm Liquavista BV. Samsung completed the acquisition of Liquavista, based in Eindhoven, the Netherlands, in December 2010.

Liquavista, founded in 2006 as a spin-out from the Philips Research Labs, offers a new type of electronic display technology known as electrowetting for applications in e-readers, mobile phones, media players and other mobile devices.

The electrowetting technology, which operates in transmissive, reflective, transparent and transflective modes, enables the creation of displays with bright, colorful images with dramatically reduced power consumption. Offering more than twice the transmittance of LCD technology and able to operate at low frequencies, displays utilizing electrowetting consume just 10 percent of the battery power of existing display technologies.
===============
Het Eindhovense Liquavista werkt aan een techniek die het mogelijk maakt om kleur en bewegend beeld toe te voegen aan ebook readers.De techniek die Liquavista gebruikt heet electrowetting. Een scherm bestaat hierbij uit kleine cellen (van 160 bij 160 micron) met oliedruppels in een waterige omgeving. Onder deze vloeistoffen zit een elektrode waarmee er spanning op de cel kan worden gezet. Als de elektrode uit staat, dan ziet de pixel er zwart uit omdat de oliedruppel gelijkmatig over het oppervlak van de cel is verdeeld. Zet je de elektrode aan, dan trekt de olie naar een hoek van de cel, zodat het zwart verdwijnt en de pixel 'wit' wordt. Door gebruik te maken van verschillende spanningen, zijn grijstinten mogelijk. En een kleurenfilter zorgt ervoor dat een scherm ook kleuren kan weergeven.
‘De basis van electrowetting is dat je met spanningen de oppervlaktespanning kunt veranderen', vertelt Johan Feenstra, oprichter en chief technology officer van Liquavista. ‘Het effect dat daar aan ten grondslag ligt, is al 140 jaar bekend, maar de laatste twintig jaar zijn er zoveel ontwikkelingen geweest dat de techniek inmiddels goed genoeg is om toegepast te worden.
De ingrediĆ«nten voor succes lijken aanwezig. ‘Als je puur naar de materialen kijkt, dan zijn wij goedkoper dan lcd. In een lcd-tv zitten allerlei hartstikke dure lagen die wij helemaal niet nodig hebben. Electrowetting is bovendien minstens twee keer, maar waarschijnlijk drie of vier keer zo efficiĆ«nt als lcd. Als je ziet hoeveel licht er bij een lcd-scherm ingaat en dat vergelijkt met wat er aan de voorkant weer uitkomt, dan is dat bijna niets meer.'
Meer info hierover in bright.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten