woensdag 10 augustus 2011

Hitachi stopt met maken van televisies.


Bron; www.avblog.nl
De strijd om de gunst van de televisie-koper is hard – en daarbij vallen slachtoffers. Pioneer stopte twee jaar geleden, eerder dit jaar maakte Philips bekend zich terug te trekken, en nu heeft Hitachi bekend gemaakt geen televisies meer te gaan maken, maar dit door anderen te laten doen.
De Japanese fabrikant heeft slechte cijfers over het laatste kwartaal laten zien, en wil zich meer gaan richten op winstgevende producten.

Problemen bij alle fabrikanten
En Hitachi staat niet alleen. De combinatie van een harde concurrentie-strijd in de afgelopen jaren met een tegenvallende vraag naar nieuwe tv’s doet de winstgevendheid van fabrikanten niet goed. En de Japanse bedrijven zijn bovendien hard getroffen door de zware aardbeving.

Zo heeft Sony bekend gemaakt dat het haar verliesgevende tv-divisie zal gaan herstructureren. Ook met marktleider Samsung gaat het niet lekker – hun televisie-afdeling is al twee kwartalen verliesgevend – en ook bij andere Koreaanse tv grootmacht LG valt de winstgevendheid tegen.

Hitachi tv’s blijven bestaan
Hoewel Hitachi geen tv’s meer gaat maken, trekt het merk zich zeker niet terug uit de sector. “We blijven tv’s verkopen, maar laten deze maken door onze partners”, laat Hitachi duidelijk weten aan de BBC.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten