zondag 13 november 2011

Sony komt met nieuw soort tv.


Bron; www.nu.nl
De tv-afdeling van Sony gaat volledig op de schop. Het bedrijf wil de televisie opnieuw uitvinden en zo weer winst gaan maken.
Dat heeft CEO Howard Stringer in een interview met the Wall Street Journal gezegd.

Het is al jaren slecht gesteld met de financiĆ«le situatie van Sony. Een verandering is nodig om het bedrijf weer winstgevend te maken. Stringer denkt dat dit vooral gerealiseerd kan worden op het gebied van revolutionaire tv’s.
Details weigert de topman bekend te maken, maar hij maakt duidelijk dat de televisietoestellen wezenlijk moeten en zullen gaan verschillen van het huidige aanbod. Eerder werd al bekend dat Apple mogelijk van plan is een eigen tv op de markt te brengen die de markt moet vernieuwen.De afgelopen jaren verschijnen sowieso al meer tv’s op de markt die verkocht worden onder de naam smart tv. Dat zijn tv’s waarop ook het internet geraadpleegd kan worden.
Sony zal zich overigens niet beperken tot tv's. Het gaat volgens de topman om een 'vier schermen'-strategie. Sony richt zich op netwerkdiensten en content voor op de eigen mobiele telefoons, tablets, computers en tv's."Aan het eind van dit jaar hebben we 350 miljoen aangesloten apparaten en die zullen allemaal content moeten hebben. Wat het publiek echt wil is muziek, films en games. En wij hebben het aanbod", aldus Stringer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten