dinsdag 14 februari 2012

LG Cinema 3D TV met 1mm rand.



Op de CES in Las Vegas zal LG deze week een 3D TV tonen met een beeldrand van slechts 1 mm. Een smalle beeldrand kan het comfort bij het kijken naar 3D materiaal aanzienlijk vergroten dus hier geldt: hoe dunner hoe beter. Het nieuwe Cinema scherm ontwerp toont volgens LG duidelijk de vooruitgang in de techniek.
De randen van 3D TV’s zijn de laatste tijd steeds maar smaller geworden tot het niveau waarop ze nauwelijks nog opvallen. Bij de nieuwe 3D TV’s zullen ook nieuwe 3D brillen komen voor de 2012 modellen. Die brillen verschijnen in 3 modellen die zo’n 20 procent lichter zijn dan de voorgaande versies. Daardoor valt het dragen van de 3D bril nog minder op.
LG gebruikt de 3D technologie ook voor de zogenaamde Dual Play functie waarbij twee gamers op hetzelfde scherm ieder een ander beeld zien.
Dat kan met een 3D scherm en speciale Dual Play brillen. Dat maakt gamen op een dergelijk groot scherm heel wat plezieriger dan met het tot nu toe gebruikte split-screen formaat. Met 3D Sound Zooming worden bewegende objecten ook nog eens op de juiste plaats in het geluidsbeeld gepositioneerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten