dinsdag 27 augustus 2013

Mega LEDscherm simuleert zonsondergang in mega gebouw.

In de Chinese stad Chengdu staat het New Century Global Center. Het gebouw is het grootste ter wereld en herbergt onder meer een kunstmatig strand met een gigantische ledscherm dat de horizon nabootst.
Bron; www.sign.nlHet grootste gebouw ter wereld is 500 meter lang, 400 meter breed en 100 meter hoog. De 1,7 miljoen vierkante meter aan oppervlakte biedt onder andere plaats aan een cinema, shoppingcenter, een Mediterraans dorp, een olympische schaatsbaan, twee vijfsterrenhotels en een indoor strandresort.

Oceaan

Het design is volgens de ontwerpers geïnspireerd door de oceaan en de golven. Als bezoekers het gebouw van 18 verdiepingen binnenkomen, worden ze verrast door een zeebries. Het 400 meter lange strand is een toeristische trekpleister op zich. Het langste ledscherm ter wereld (150 x 40 m.) simuleert er de zonsop- en ondergang, maar kan ook als achtergrond dienen bij concerten op een drijvend podium.
Bekijk de artistimpressie van dit gebouw op deze video (het filmpje duurt 15 minuten, wij laten het hieronder echter direct starten bij het ledscherm).


Het New Century Global Center staat symbool voor groeiland China. De makers noemen het ‘een bezienswaardigheid die door de wereld met respect moet worden bekeken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten