woensdag 11 december 2013

Puzzle Façade.

Een bijzonder project in het Oostenrijkse Linz. De Spaanse kunstenaar Javier Lloret creëerde een 3D-geprinte Rubik’s kubus die gebruikt kan worden voor het transformeren van een gebouw met leds tot een op afstand speelbare kubus.

kubus1

Bron;www.sign.nl

In het project Puzzle Façade maakte Lloret een kubus voorzien van elektronische componenten die de richting en rotaties van de verschillende zijden van de kubus bijhoudt. Deze gegevens worden via Bluetooth naar een computer gestuurd die vervolgens de gekleurde leds op de gevel van het Ars Electronica Centrum aanstuurt, zodat de veranderingen van de gevel gelijk lopen met de bewegingen van de kubus.

Draaibaar

Door de omvang van het gebouw en de indeling van de omgeving, kan een speler slechts twee kanten van het gebouw tegelijk zien. Dit verhoogt de moeilijkheidsgraad bij het oplossen van de puzzel, maar doordat een speler de kubus ook kan omdraaien, is de kubus nog steeds op te lossen.

Afstudeeropdracht

Dit project was onderdeel van een afstudeerproject van Lloret aan de Universiteit voor Kunst en Industrieel Ontwerp in Linz en een mooi voorbeeld van de uiteenlopende toepassingen van 3D-printtechnologie.
Hieronder het filmpje dat de kunstenaar maakte over het project:

<

Geen opmerkingen:

Een reactie posten