zondag 1 oktober 2017

Samsung maakt VR-bril met Windows.

Na bedrijven als Acer, Asus en Dell lijkt ook Samsung een virtualrealitybril te maken die gebruik zal maken van Windows Mixed Reality.

Een Twitter-gebruiker die de naam WalkingCat gebruikt, en die eerder ook al twitterde over onaangekondigde Windows-producten, plaatste afbeeldingen van de Samsung-headset online. Net als andere VR-brillen met Windows krijgt het Samsung-apparaat twee camera's aan de voorkant die de positie van de gebruiker en van de speciale controllers vaststellen. Aan de bril vast zit een koptelefoon van Samsung-dochtermerk AKG. Verdere specificaties zijn niet bekend. Het is ook onduidelijk wanneer de bril moet verschijnen.



Volgende maand komen de eerste Windows Mixed Reality-brillen op de markt. Met een update voor Windows 10 wordt ondersteuning voor virtual reality aan het besturingssysteem toegevoegd. De Windows-brillen, die verkrijgbaar zullen zijn voor prijzen vanaf 299 euro, gaan concurreren met de Oculus Rift en HTC Vive. Die duurdere VR-brillen zijn al sinds vorig jaar op de markt en bedienen vooral fanatieke gamers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten