dinsdag 16 juli 2013

Virtual reality-bril Oculus Rift op termijn mogelijk gratis.

De virtual reality-bril Oculus Rift, waarmee het voor gamers net is alsof ze in het spel staan, wordt op lange termijn mogelijk gratis of heel erg goedkoop.
Dat stelt Brendan Iribe, CEO van Oculus Rift.

Bron; www.nutech.nl
De bril is momenteel in ontwikkeling en plaatst gamers midden in een video game. Beweegt de gamer zijn hoofd omhoog dan zal het beeld dat voor de ogen getoond wordt ook meebewegen. De Oculus Rift kost voor ontwikkelaars momenteel 300 dollar en Iribe stelt dat dat prijspunt momenteel haalbaar is. "Er is potentie om de prijs veel verder omlaag te krijgen met verschillende samenwerkingen en strategie├źn."
"Hoe lager de prijs, hoe breder het publiek", aldus Iribe. "We hebben allerlei wilde fantasie├źn. We zouden graag zien dat de Oculus Rift op termijn gratis wordt."
Het bedrijf wil dat bereiken door samenwerkingen aan te gaan. "Laten we zeggen dat er een game is die iedereen met een Oculus Rift zo graag wil spelen dat we er 100 dollar per maand mee verdienen, of zelfs 10 dollar. Op een gegeven moment wordt de hardware zo goedkoop dat we genoeg verdienen om de headset weg te geven." De bijzondere gamebril ligt vanaf augustus in de winkels.

Meer informatie hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten