woensdag 24 juli 2013

Ziphius; drone voor onderwaterfotografie en video.Er zijn al drones te krijgen waarmee je de wereld vanuit de lucht kunt vastleggen. De Ziphius pakt het net even anders aan; met deze drone kun je onderwater foto's en video's maken. De Ziphius bestuur je via je smartphone of tablet.

Momenteel is de drone nog niet gereed voor grootschalig verkoop, er is wel een prototype beschikbaar. Via een Kickstarter project hebben de makers 125.000 dollar binnen gehaald om een productlijn op te zetten. Via het crowdfunding platform is de Ziphius momenteel nog voor 199 dollar aan te schaffen.
De Ziphius kan overigens niet duiken; hij vaart over het water en kan daarbij zijn camera wel onder water laten filmen. De camera kan roteren waardoor je als gebruiker zelf kan kiezen voor beelden boven of onder de waterlijn.

De drone moet straks een uur lang kunnen varen op één accu lading. Het bereik is 100 meter en de Ziphius kan met een snelheid van maximaal 10 kilometer per uur varen. De ingebouwde camera schiet 720p beelden. Natuurlijk zijn de beelden ook direct door te sluizen naar Social Media sites.


Happy as a duckGeen opmerkingen:

Een reactie posten