vrijdag 17 januari 2014

EPSON GLASS VOOR BEIDE OGEN.

Ook Epson komt met een smartglass. Het grote verschil met de Google Glass is dat de Epson Moverio BT-200 bril de beelden voor beide ogen kan projecteren. De Google Glass doet dat bij maar één oog.

De projectie voor beide ogen heeft diverse voordelen. ten eerste kan het hele gezichtsveld benut worden om informatie te tonen. Daarnaast kan de bril van Epson ook gebruikt worden om films te tonen (eventueel in 3D) en het is mogelijk om glazen op sterkte in de Epson smartglass te bevestigen.
De Epson Moverio BT-200 smartglass maakt gebruik van twee kleine lcd-projectoren om informatie via beide ogen beschikbaar te maken. De resolutie van de Espson bril bedraagt 960 bij 540 pixels. Voor de gebruiker lijkt het alsof hij of zij een scherm van 812 centimeter groot voor zich heeft. Dit maakt het kijken van films via de bril indrukwekkend. Epson gaat contrastverhogende lenzen voor de bril maken om een nog betere kijkervaring te krijgen.


De Epson Moverio BT-200 weegt slechts 88 gram. De bril heeft een dualcore 1,2 GHz processor en 8 GB geheugen aan boord. Er is ruimte voor een micro SD-kaart.
De Epson Moverio BT-200 gaat mei 2014 in de verkoop. Hij moet 699 euro kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten